Stein Ingebrigtsen debuterte på det norske platemarkedet i november 1968 med storslageren ”Langt hår” signert Terje Mosnes etter 2.plass i NRKs talentkonkurranse ”Talent 68”

Stein er født i Namsos 23.aug. 1945, og var først ute med grammofonplate i den etter hvert så kjente artistbyen.

Som en kuriositet kan nevnes at han i nærmiljøet fikk massiv motbør og kritikk da han i 1969/70 tok med seg et lokalt band på norgesturnê som bar navnet ”Prudence”.

I ettertid er det vanskelig å finne ufordelaktige uttalelser om nettopp ”Prudence” og lederen Åge Alexandersen.

I 1971/72 var han fast vokalist med Oslo-orkesteret Howards sammen med Inger Lise Rypdalsamtidig som de startet den store succsessplateserien ”Treff” med bl.a. Gro Anita Schønn og senere Dag Spantell. Denne plateserien solgte eventyrlig og holdt det gående til utgangen av 1978 med totalt 21 norskproduserte album.

Gjennom plateproduksjoner i Norge, Sverige og Tyskland på 5 forskjellige språk har Stein Ingebrigtsen vært medskyldig i et salg bare i Norge med 1,3 mill solgte plater i årene 1968 til 1981.

I 1973/74 var han fast vokalist med Terje Fjærn’s orkester. Siste halvdelen av 1974 var han engasjert i ”Einar Schanke’s gledeshus”Chat Noir-revy med bl.a. Dag Frøland, Tore Ryen, Jens Book Jenssen, Inger Jakobsen – samt Treff-artistene Inger Lise Rypdal og Gro Anita Schønn.

I 1979 og 1980 arbeidet han som labelmanager og produsent for plateselskapet Disco As med representasjon for platemerket RCA’s norske plateutgivelser. Han produserte bl.a. 2 album med nå avdøde Trygve Hoff.

I 1981 accompagnerte han med eget orkester Stein Ingebrigtsen Band Wenche Myhre på turnê- og showoppsetninger i Sverige og Norge.

Stein Ingebrigtsen har ikke vært særlig aktiv på platemarkedet på mange år, med unntak av samlealbumet ”Edelstein”de 20 beste utgitt i 2001.

Det vakte derfor oppsikt da han i 2012 utga sitt første hele nye album «Livet» med sanger av bl.a. Stein Ove Berg, Louis Jacoby og hans egen sønn Christian Ingebrigtsen som han også av og til gjør «far/sønn-konserter» sammen med.

Han har hele tiden siden 70-åra vedlikeholdt sangstemmen da han også i 23 år har vært medlem av Nordstrand Musikkselskabs kor i Oslo som 2.bassist. Reportoiret omfatter i hovedtrekk sjangere innen barokk, kirkemusikk og verker som for eksempel Händel’s ”Messiah – Mendelssohn’s ”Elijah” og andre ”Store” korverk.

De siste 10-15 årene har han også vært sangsolist med 3 forskjellige bestående storband, og reportiret der spenner over alt fra Sinatrasanger – cruner- storband-jazz og egen platekatalog.

I forbindelse med byggingen av «Rock City» i Namsos som åpnet dørene 11.11.2011 laget NRK et portrettprogram av Stein som ble vist på TV både i 2012 og 2013 ca. 12 ganger med gode tilbakemeldinger.

Etter 30 år i skotøybransjen med egne agenturer i Norge og norske skobutikker som kunder, har han nå trukket seg helt ut fra leverandør og produsentleddet i denne «jordnære» bransjen.

Stein ser på sin nyslåtte pensjonisttilværelse med stor glede og entusiasme da han nå endelig kan konsentrere seg for fult om det han selv trives aller best med – musikken.

Året 2015 og brorparten av 2016 var han sterkt engasjert i showoppsetningen «Landevei» i samarbeid med sin gode venn og kollega Dag Spantell og Jenny Jensen, Repertoaret omfatter disse 3 artistenes største slagere fra 1970-årene og frem til i dag.

For tiden arbeider han mye med orkesterlederen Philip A.Kruse (Fast dirigent for Kampen Janitsjar Veteranorkester) og Dag Spantell.

Fredag 2.september 2016 gav Stein Ingebrigtsen ut nytt album «Før og Nå» i forbindelse med 40 års jubileum av sitt musikalske samarbeide med Dag Spantell og låten «Hjertet til en spellemann» som er skrevet av Steins sønn Christian og tekst av Trygve Skaug.

Livet som pensjonist for den gamle Norsktoppkongen Stein Ingebrigtsen innebærer ikke at mikrofonen og gitaren ligger på hylla. Humøret og formen er på topp, og det kommer godt med i alle oppdragene denne allsidige artisten med den store og varme stemmen fortsatt påtar seg i inn og utland.

Den 21. april 2018 står Stein Ingebrigtsen på scenen i Olavshallen i Trondheim sammen med mange andre band og artister som regjerte og var umåtelig populære på 70/80-tallet. Bli med på en nostalgisk festkveld i Trondheims storstue – Olavshallen!

Billetter kjøper du her: TRYKK FOR BILLETTER

Facebookarrangement: TRYKK HER

Lesernes kommentarer

  1. Har skrevet en kommentar men den forsvant på safari!❤️🎶🍀🇳🇴B

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.