Thomas Sandø (Gitar, sang)Sandor Nagy (Trommer)Jan Morten Rotvik (Bass, gitar) – Birger Dimitrij Henriksen (Leadvokal)Ferenc Nagy (Keyboard) – Anders Løvås (Bass) – John Bertil Jakobsen (Bass) – Odd-Jarl Gerhardsen (Gitar, vokal) – Lars Måløy (Keyboard)

Skyway ble startet av Thomas Sandø og Sandor Nagy i 1974, etter at bandet først hadde brukt navnene Sparrows og Fuckin’ Sparrows et års tid. Det ble en del utskiftinger underveis i løpet av de 10 årene bandet bestod, og mange av de opprinnelige bandmedlemmene sluttet i 1980. Kun Thomas Sandø og Birger Henriksen fra den opprinnelige besetningen fortsatte når de og nye medlemmer startet en proffkarriere og turnerte i hele landet frem til bandet sluttet i 1983.

Den opprinnelig besetningen i 1973/1974 bestod av: Frank Tinnmansvik (vokal), Anders Løvås (bass), Sandor Nagy (trommer), Mariann Wenhaug sang en kort periode, Ferenc Nagy (orgel) og Thomas Sandø (gitar).

Skyway 1974

Thomas Sandø (gitar), Birger Henriksen (vokal, erstatter Frank Tinnmansvik), Jan Morten Rotvik (orgel), Sandor Nagy (trommer), Ferenc Nagy (synth), John Bertil Jakobsen (bass, erstatter Anders Løvås). Etter en tid slutter John Bertil Jakobsen, og erstattes av Jan Morten, som nå gikk over til bass.

1975-1980

Bandet har et omfattende spilleprogram i Møre og Romsdal, Trøndelag og Sogn og Fjordane. I Trondheim er de faste band på Skansen og Hawk Club. 1975: Skyway drar på sin første turné til Ungarn. 1977/78: Skyway får en hederlig finaleplassering i Trøndersk Mesterskap for popband.

1976

Skyway blir invitert til Ungarn, og drar tilbake til et omfattende program ved ungdomsparker. De spiller for eksempel for 6000 tilhørere ved ungdomsparken i Buda (Budapest). Bandet får voldsom mediaoppmerksomhet fra blant annet VG, Arbeideravisa og Adresseavisa. Skyway kommer på 10. plass i Adresseavisens kåring av ‘Årets Gruppe’. Skyway deltar i Trøndersk Mesterskap for popband.

1979

Skyway tegner avtale med Polydor/Audun Tylden og utgir sin første LP: Sinnataggen. LP-en er basert på mye ungarsk originalmusikk med norske tekster. Skyway får en hederlig finaleplassering Trøndersk Mesterskap for popband. Skyway er med på en samle-LP i regi av Arctic Music.  Sandor Nagy slutter, erstattes av Erik Blokkum. Ferenc Nagy slutter, erstattes av Geir Kristiansen (gått bort, erstattes av Lars Måløy ved opptredenen). Terje Olsen (Fjeldvik) vikarerer for Birger Henriksen. Skyway deltar i Heimdalsrock og kommer til finalen. Odd-Jarl Gerhardsen (bass), erstatter Jan Morten Rotvik.

1980

Bandet ligger hele 8 uker på norsktoppen med låta ‘Sinnatagg’. De starter sin proffvirksomhet (Euromusic, Arctic Music, Nama) og turnerer rundt i hele Norge med følgende besetning: Odd-Jarl Gerhardsen (bass), Thomas Sandø (gitar), Erik Blokkum (trommer), Geir Kristiansen (flygel, synth), Birger Henriksen (vokal, perkusjon).

I nesten 3 år spilte denne besetningen nesten hver eneste dag, unntatt sommerferien og jula. Og når de ikke spilte, reiste de fra ett sted til et annet. Bandet holdt på som profesjonelle frem til 1983.

I løpet av de to siste årene ble det en god del utskiftninger og endringer i bandet. Odd-Jarl Gerhardsen begynte som vokalist. Roald Andreassen (fra Horten, musikerkollega med Ole I’Dole) begynte som bassist. Andreassen sluttet og ble erstattet av Geir Fuglerud fra Fredrikstad. Odd-Jarl Gerhardsen sluttet og ble erstattet av vokalist Sigurd Drege Jørgensen fra Stranda.

Kun Thomas Sandø var igjen av den opprinnelige besetningen fra 1973 og fortsatte profftilværelsen, mens kun Geir Kristansen og Erik Blokkum var igjen av besetningen som startet profftilværelsen i 1980.

Skyways repertoar spente over alle sjangere. De var naturlig nok inspirert av en del originalmusikk fra Ungarn, som de selv arrangerte og presenterte på Sinnataggen. Ellers spilte de mye Santana, Smokey og Creedence Clearwater Revival. I profftilværelsen var det viktigere enn noen gang å øve inn nye låter for å kunne konkurrere med DJ-en på de ulike restaurantene.

Den 21. april 2018 står Skyway på scenen i Olavshallen i Trondheim sammen med mange andre band og artister som regjerte og var umåtelig populære på 70/80-tallet. Bli med på en nostalgisk festkveld i Trondheims storstue – Olavshallen!

Billetter kjøper du her: TRYKK FOR BILLETTER

Facebookarrangement: TRYKK HER

Rockipedia: TRYKK HER

Wikipedia: TRYKK HER

Facebook: TRYKK HER

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.