Gunnar Kiberg(vokal, gitar), Eirik Lie(gitar), Magne Rimestad(vokal, bass), Elling Breunig(trommer)

f.v.: Magne Rimestad, Elling Breunig, Gunnar Kiberg og Eirik Lie | 1977

Naboens rockeband ble startet i Trondheim i 1972 av Gunnar Kiberg (gitar og vokal). Han fikk med seg Magne Rimestad (bass) og Eirik Lie (gitar). Alle tre var studenter som hadde tilknytning til Studentersamfundets musikk- og revymiljø. Knut Stensholm fra Levanger ble med på slagverk. Øvingene fant i starten sted i en leilighet i Vollabakken, og det var en av naboene til Kiberg som sa: «No øve rokkebandet te naboen igjen». Da var navnet et faktum.

f.v.: Eirik Lie, Magne Rimestad og Gunnar Kiberg | 1973

Det var gammelrock fra 50-tallet som i starten var inspirasjonsgrunnlaget: Elvis Presley, Chuck Berry, Buddy Holly, Carl Perkins. På den tiden var det en oppblomstring av band som spilte 50-talls-rock’n’roll, og slike ble startet opp i mange land. I Norge var Naboens Rockeband blant de første. Men også instrumental gitarmusikk, såkalt «Shadows-musikk», ble en viktig del av repertoaret.

Bandet gjorde stor suksess blant publikum på Trøndersk Mesterskap i 1973, og dommerne ble møtt med pipekonsert da Naboens ikke ble utropt til vinnere.

I 1973 kom også den første plata deres ut, en EP med 3 svingende gammelrock-klassikere, «Great Balls of Fire», «Summertime Blues», «Shakin’ All Over», og en instrumental, «Pipeline». Så i 1976 var det klart for en LP (long play): «Skarp Swing». Da hadde Stensholm sluttet i bandet for senere å gå over til Åge og Sambandet. Han ble erstattet av Dag Inge Solberg. På albumcoveret til Skarp Swing skrev musikkskribenten Svein Boye Andersen bl.a.:

«Trondheimsgruppen Naboens Rockeband overrasker med en uvanlig god «autentisk» rocke-sound, og sangeren Gunnar Kiberg har akkurat den rette snert i stemmen. . . . . – men for en som vokste opp i den tiden rocken herjet på Jordal Amfi i Oslo, og politiet måtte ty til hester og køller for å «temme» rockefanatikerne – vil rock and roll aldri dø. Med denne platen vil også Naboens Rockeband sikre seg en plass i de «udødeliges» rekker.

Bak f.v.: Elling Breunig, Gunnar Kiberg. Foran f.v.: Magne Rimestad, Eirik Lie

En av låtene på plata, «Fengselsrock», kom på 4. plass på Europatoppen i desember 1976. ABBA kom på 8. plass ved samme anledning. En annen av låtene var en rocka versjon av Kringkastingsorkestrets gamle traver fra Ønskekonserten: «Ut Mot Havet» av Edvard Fliflet Bræin. Dette likte imidlertid ikke komponistens enke, som sørget for at låten ble forbudt spilt på NRK, og at LPens restopplag ble inndratt.

Det gikk ikke lang tid før det kom en ny plate med Naboens Rockeband, og denne gangen ble det gitarinstrumentaler i bøtter og spann. «I Skyggen Av Shadows» var en nokså utypisk 1977-utgivelse, men det var en drøm som gikk i oppfyllelse for gruppas gitarist, Eirik Lie. Han hadde spilt i shadowband så tidlig som i 1965. Han hadde også skrevet tre av låtene på dette albumet. Resten var selvfølgelig hentet fra repertoaret til The Shadows, men også fra Duane Eddy. Slagverket i bandet var nå tatt over av Elling Breunig. Men også denne utgivelsen ble stanset: Coveret var utformet som en parodi på coveret til «Smokie’s Greatest Hits», som på denne tiden var tidenes mest solgte LP i Norge. Plata ble gitt ut på nytt med nytt cover, men det «forbudte» coveret er blitt et ettertraktet objekt for norske vinylsamlere.

Den 21. april 2018 står Naboens Rockeband på scenen i Olavshallen i Trondheim sammen med mange andre band og artister som regjerte og var umåtelig populære på 70/80-tallet. Bli med på en nostalgisk festkveld i Trondheims storstue – Olavshallen!

Billetter kjøper du her: TRYKK FOR BILLETTER

Facebookarrangement: TRYKK HER

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.