Inspirert av det store bandmiljøet i Trondheim på 70-tallet, ivret Helge Bentzen (bass) og Roar Hansen (trommer) etter å spille i et band. I 1977 fikk de med seg Frank Drevland (gitar) og Bjørn Krommen (sang, gitar) og startet band. I løpet av høsten var bandet utvidet med to keyboardister, Trond Arne Stavne og Lazlo Nagy.

70-tallet

Da alle band med respekt for seg selv hadde navn som endte på Y, ble Lazlo’s forslag om FOXY vedtatt. Det første året gjestet også Heidi Holmberg bandet som vokalist, og med denne besetningen deltok Foxy i Trøndersk Popmesterskap i 1978 med melodien ”Sunshine” av Nazareth, og som resulterte i en god 13. plass.

Den 24. juni 1978 hadde Foxy sin første offentlige spillejobb på ”Skogly” i Rissa. De opparbeidet ganske raskt et godt navn i Trondheims bandmiljø, noe som resulterte i mange spillejobber rundt omkring på festlokalene og restaurantene i hele midt-Norge.

I 1979 deltok Foxy for annen gang i Trøndersk Popmesterskap, og det ble da en 14. plass.Våren -79 ble Bjørn Krommen erstattet av Gisle Bolland (sang, gitar), og våren -80 ble trommeslager Roar Hansen erstattet med Dag Olav Rasmussen fra bandet Magic. Bandet fortsatte sin omfattende spilleaktivitet rundt omkring på midtnorske festlokaler og restauranter.

80-tallet

I august -80 sluttet Gisle Bolland og ble erstattet med Børge Pedersen (sang) fra Wannskrækk. Pedersen tilførte bandet mye scene-energi, og de første egenkomponerte låtene så nå dagens lys.

Stavne’s deltakelse i Foxy var av og på fra 1980, og som fast vikar var Bård Strømgren klar til å overta da plassen ble endelig ledig i mars 1981.

Med tøffere repertoar og image ble det behov for to gitarister, og Paul Simmons gjestet bandet for en periode.

I 1981 deltok Foxy for tredje gang i Trøndersk Popmesterskap, og ble da tatt ut til finalen. I finalen spilt de en egenkomponert låt i tillegg til John Lennons ”Just like starting over” som var pliktlåta dette året, og det endte med en solid 4. plass.

Denne besetningen eksisterte bare til sommeren-81, og nye medlemmer ble Morten Skogstad på trommer, Knut Lysklætt på gitar og Stefano Bertelli på keyboards. Sammen med Børge, Frank og Helge ble dette forløperen til bandet Storm som så dagens lys i november -81. Foxy eksisterer i beste velgående den dag i dag, og du finner mer informasjon og lydfiler på bandets hjemmeside www.foxy.no

Den 21. april 2018 står Foxy på scenen i Olavshallen i Trondheim sammen med mange andre band og artister som regjerte og var umåtelig populære på 70/80-tallet. Bli med på en nostalgisk festkveld i Trondheims storstue – Olavshallen!

Billetter kjøper du her: TRYKK FOR BILLETTER

Facebookarrangement: TRYKK HER

 

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.